"Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо" Артур Шопенхауер

Лазерна терапия с Fotona

Лазерната система Fotona се прилага при лечение на вагинална атрофия, лечение на стрес инконтиненция,синдром на вагинална релаксация, болестни изменения в областта на външните полови органи и други. Лазерната терапия е нехирургична и неинвазивна процедура.

Амбулаторната практика на доц. Исмаил, разполага с най-новата, революционна Fotona SMOOTH (G-Runner)роботизирана ръка на лазерната система Fotona.

Осъвременяването на системата води до пълен автоматичен контрол, с цел оптимизиране на лазерната енергия и времето на лечение.

Новото роботизирано рамо G-Runner, с максимална прецизност покрива равномерно цялата повърхност на влагалищната лигавица. Тази система се предлага за първи път във Варна и цяла североизточна България.

Лечение при синдром на вагинална релаксация – IntimaLase

Бременността дори завършила с Цезарово сечение, може да доведе до отпускане на влагалищните стени. Дори при нераждали дами, след определена възраст може да се наблюдава отпускане и релаксация на влагалищните стени. Този проблем може да бъде отсранен напълно чрез лазерно лечение със системата Fotona.

Какви са симптомите на вагинална релаксация?

Усещане за неплътен контакт между половите органи, усещане за навлизане на въздух във влагалището по време на полов контакт, намаляване или липса на удоволствие при полов контакт и намаляване на либидото.

 

Лечение при вагинална атрофия (GSM) Genitourinary Syndrome of Menopause – RenovaLase

Вагиналната атрофия представлява изтъняване на влагалищната лигавица, поради намаляване на еластичността й. Това изменение е особено силно изразено по време на кърмене и в периода около и след менопауза. Причината е в намаляването на нивото на естрогените, които поддържат тургора на влагалищната лигавица. При пациентки лекувани по повод карцином на млечната жлеза, се наблюдава вагинална сухота, поради приложение на медикаменти водещи до намаляване на нивото на естрогените.

Какви са симптомите при вагинална атрофия?

Жените съобщават за нарушено вагинално овлажняване, вагинална сухота, чувства за парене и болка при полов контакт. В някои случаи може да настъпи кървене, поради механична травма на влагалищната лигавица.

Вагиналната атрофия може да доведе до проблеми с уринирането, чести и повтарящи се инфекции на пикочния мехур.

 

Лечение при стрес-инконтиненция (SUI) Stress Urinary Incontinence – IncontiLase

Уринарната инконтиненция представлява неволно изпускане на урина. Основните причини за това са напредване на възрастта, намаляване на колагена и еластичността на влагалищната тъкан. Предразполагащи фактори към това състояние са: бременност, раждане, наднормено тегло, върастови изменения на тъканите, тютюнопушене и др.

Какви са симптомите при стрес-инконтиненция?

Наблюдава се неволно изпускане на урина при кашлица, кихане, при спортуване, при ходене, изкачване на стъпала, а в най-напредналата степен и без провокиращ фактор.

Лечение на генитален пролапс – свличане на тазовите органи – ProlapLase

Пролапсът на тазовите органи е състояние, при което матката се свлича във влагалището. Основна роля в развитието на гениталния пролапс играят хормоналните нарушения, особено хипоестрогенизмът. Рискови фактори са: бременност, раждане, наднормено тегло, тежък физически труд и др.

Какви са симптомите при генитален пролапс?

Чувство на тежест в малкия таз, болки в гърба, затруднения при уриниране или движение.

Лечението с лазер се назначава след обстоен преглед от акушер-гинеколог, преценка на съответния проблем и попълване на специални въпросници. След поставяне на диагнозата се пристъпва към лечебната процедура, тя е индивидуална и специфична за всеки пациент.

Социални мрежи