"Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо" Артур Шопенхауер

Лазерно подмладяване и стягане на влагалище с лазерна система Fotona SMOOTH

Лечение при синдром на вагинална релаксация – IntimaLase

Бременността дори завършила с Цезарово сечение, може да доведе до отпускане на влагалищните стени. Дори при нераждали дами, след определена възраст може да се наблюдава отпускане и релаксация на влагалищните стени. Този проблем може да бъде отсранен напълно чрез лазерно лечение със системата Fotona.

Какви са симптомите на вагинална релаксация?

Усещане за неплътен контакт между половите органи, усещане за навлизане на въздух във влагалището по време на полов контакт, намаляване или липса на удоволствие при полов контакт и намаляване на либидото.

 

Лечение при вагинална атрофия (GSM) Genitourinary Syndrome of Menopause – RenovaLase

Вагиналната атрофия представлява изтъняване на влагалищната лигавица, поради намаляване на еластичността й. Това изменение е особено силно изразено по време на кърмене и в периода около и след менопауза. Причината е в намаляването на нивото на естрогените, които поддържат тургора на влагалищната лигавица. При пациентки лекувани по повод карцином на млечната жлеза, се наблюдава вагинална сухота, поради приложение на медикаменти водещи до намаляване на нивото на естрогените.

Какви са симптомите при вагинална атрофия?

Жените съобщават за нарушено вагинално овлажняване, вагинална сухота, чувства за парене и болка при полов контакт. В някои случаи може да настъпи кървене, поради механична травма на влагалищната лигавица.

Вагиналната атрофия може да доведе до проблеми с уринирането, чести и повтарящи се инфекции на пикочния мехур.

Лечението с лазер се назначава след обстоен преглед от акушер-гинеколог, преценка на съответния проблем и попълване на специални въпросници. След поставяне на диагнозата се пристъпва към лечебната процедура, тя е индивидуална и специфична за всеки пациент.

 

Социални мрежи