"Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо" Артур Шопенхауер

Какво означава терминът генитално подмладяване?

 Влагалището е разположено между пикочния мехур отпред и дебелото черво, отзад. Влагалището е силно еластичен орган. Осъществява връзката между малките срамни устни и маточната шийка.Повърхността на влагалището е покрита с мукоза (лигавица), която образува множество гънки. Под нея се намира мускулен и фиброзен слой. Във външната трета на влагалището има сфинктер, който може волеви да се съкращава. Най-чувствителната зона на влагалището се намира по предна стена, на дълбочина около 3-5 см.

Поради раждане, оперативни интервенции или възрастово се наблюдават изменения в трите слоя на влагалището. Мукозния слой (най-горния слой) на влагалището, виждащ се при гинекологичен преглед губи своята нагънатост. Лигавицата се разхлабва. Други два слоя (мускулен и фиброзен) не са видими, но могат да бъдат оценени чрез палпация. С времето тези два слоя също губят своя тонус и това води до разширяване на влагалището.

Лечението с лазери за възстановяване на тонуса на влагалищната лигавица добива все по-голяма популярност. Лазерът води до стимулиране на колагенообразуването и цели възвръщане на тонуса на влагалището.

Социални мрежи